Εμπειρίες συμμετεχόντων από τη συμμετοχή στο εργο Culture and Identity στο Kassel της Γερμανίας!

Το έργο Culture and Identity, πραγματοποιήθηκε στο Kassel της Γερμανίας με 5 εταίρους από την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τη Συμμετέχω. Κατά τη διάρκεια του έργου οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα σχετικά με την απόκλιση από αυτό που θεωρείται “φυσιολογικό. Ερεύνησαν ιδέες γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την έννοια της “εθνικής” καταγωγής, τις αντιλήψεις για τους πρόσφυγες από διάφορες περιοχές του κόσμου και πως αντιμετωπίζει ο καθένας διαφορετικές θεωρήσεις πάνω στη ζωή.
Παρακάτω ακολοθούν δύο εμπειρίες από συμμετέχοντες στο έργο.

Το πρόγραμμα «culture and identity» που έλαβε χώρα στο Κάσελ της Γερμανίας είναι μια εμπειρία που δεν θα σβηστεί ποτέ από τη μνήμη μου. Πέρα από τις δημιουργικές δραστηριότητες,τα workshops και την προσωπική και συλλογική αναζήτηση της θεματικής του προγράμματος, δεν εχω λόγια ούτε για τις προσωπικότητες που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω . Δημιουργήθηκαν διαπολιτισμικές φιλίες που θα κρατάω για πάντα στην καρδιά μου“.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΔΡΟΜΙΔΑ

Πρωτογνωρη και πολυ ξεχωριστη εμπειρια για εμενα καθως ηταν το πρωτο τετοιου ειδους προγραμμα στο οποιο συμμετειχα. Αμετρητες αναμνησεις και ξεχωριστα συναισθηματα δημιουργουνται καθως περνανε οι μερες. Η τριβη με νεους απο αλλες χωρες ειναι κατι το απεριγραπτο. Οι προκαταληψεις και τα στερεοτυπα φευγουν και η θεση τους αντικαθιστανται απο τον θαυμασμο για τον πολιτισμο και τις παραδοσεις τους. Τι πιο ωραιο απ το να μοιραζεσαι αυτη την εμπειρια με δεκα αγνωστους συμμετεχοντες οπου η σχεση σας απο τυπικη μεταλασσεται σε αδερφικη μεσα σε δυο βδομαδες. Κλεινοντας, ολοι ειμαστε τοσο ιδιοι αλλα ταυτοχρονα διαφορετικοι, ευχαριστω ιδιαιτερα τους ελληνες συμμετεχοντες που κανανε την εμπειρια μου στο ερασμους τοσο ξεχωριστη“.
ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ