Εμπειρίες Συμμετεχόντων από το πρόγραμμα Exchange for Future!

Από 23/7 έως 6/8 έγινε στο Kassel το έργο Exchange for Future που είναι εταίρος η Συμμετέχω και όπου συμμετείχαν 50 νέοι και 10 αρχηγοί ομάδας από την Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία. Παρακάτω ακολουθούν εμπειρίες κάποιων από τους συμμετέχοντες στο έργο.

Το πρόγραμμα στο Κάσσελ ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι νέες γνωριμίες, το γεμάτο και εμπλουτισμένο σε δράσεις, πρόγραμμα, η εξερεύνηση της πόλης και το όλο κλίμα συνέβαλλαν στη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών. Οι 14 μέρες όχι μόνο πέρασαν γρήγορα, χαρούμενα και ενδιαφέροντα αλλά και ίσως ήταν υπερβολικά λίγες“!
Αλέξανδρος Μαυρομμάτης

Από το πρόγραμμα στο Kassel της Γερμανίας, τα workshops χορού ήταν σίγουρα μία μοναδική εμπειρία! Είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε από επαγγελματία χορεύτρια, την Pamela, και υπό την καθοδήγησή της να εμπιστευτούμε την φαντασία μας δημιουργώντας ένα έργο που αναμφίβολα θα θυμόμαστε με χαρά.

Το Kassel ήταν μία τοποθεσία που με εξέπληξε πολύ θετικά. Το κέντρο της πόλης, τα κρυμμένα ορόσημα και μνημεία που ανακαλύψαμε στη διάρκεια του παιχνιδιού που παίξαμε την πρώτη μέρα καθώς και οι εκδρομές έξω από την πόλη, μας έφεραν σε επαφή τόσο με την κουλτούρα και τους ανθρώπους όσο και με το περιβάλλον. Η πόλη υπό το πρίσμα του φεστιβάλ τέχνης “Documenta 15” ήταν γεμάτη με εντυπωσιακά έργα σε κάθε γωνία, ενώ οι εκθέσεις που επισκεφτήκαμε στο πλαίσιο του προγράμματος, μας προβλημάτισαν ως προς τις ιδέες και τα βιώματα των καλλιτεχνών.

Αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας ήταν η ομάδα! Τόσο η σύνδεση με την ελληνική ομάδα όσο και η ευρύτερη παρέα όχι μόνο με τους συμμετέχοντες αλλά και με τους αρχηγούς και τους διοργανωτές ήταν αυτή που κατέστησε το πρόγραμμα τόσο ενδιαφέρον. Όλες οι συζητήσεις και οι σχέσεις που χτίσαμε με άτομα από διάφορα μέρη είναι και αυτές που διαμόρφωσαν τις αναμνήσεις μας. Η καλύτερη στιγμή του προγράμματος: η ημέρα που περάσαμε στο ποτάμι, χορεύοντας όλοι μαζί!”
Κωνσταντίνα Πατσιλίβα