Συνάντηση στο Μύρτο ενόψει ανταλλαγής νέων τον Οκτώβριο

WhatsApp Erotokritos 24-31/05 Μύρτος, Κρήτη

Η «Συμμετέχω» και ο οργανισμός «Cabuwazi» διοργάνωσαν στο χωριό Μύρτος, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ιεράπετρα στη Κρήτη, προπαρασκευαστική συνάντηση εν όψει ανταλλαγής νέων που θα γίνει στην ίδια περιοχή τον Οκτώβριο. Μέσα από μια βδομάδα γεμάτη με σχέδια, ανταλλαγή ιδεών, και ομαδικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία των οργανισμών και ξεκίνησαν τις εντατικές ετοιμασίες για την ανταλλαγή νέων σε μερικούς μήνες!

Το Cabuwazi, ως οργανισμός που αξιοποιεί την παιδαγωγική τσίρκου με σκοπό την δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων, καθώς και την ενίσχυση της ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης τους, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στη περιοχή του Μύρτου τα τελευταία χρόνια: σε συνεργασία με τη τοπική κοινότητα έχουν διοργανωθεί 2 επισκέψεις ομάδων νέων από το Βερολίνο στο Μύρτο και 2 από το Μύρτο στο Βερολίνο. Φέτος θα είναι η 5η χρονιά που η Ελληνο-Γερμανική φιλία και συνεργασία θα συνεχιστεί και η Συμμετέχω είναι περήφανος συνεργάτης των φορέων και οργανισμών, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις της στη συνέχιση και ενδυνάμωση τέτοιων πρωτοβουλιών.

Κατά τη παραμονή μας στο Μύρτος, (έτσι αποκαλείται από τους ντόπιους καθώς είναι «το Μύρτος» και όχι «ο Μύρτος») ως συμμετέχοντες και εκπρόσωποι της Συμμετέχω ήρθαμε σε επαφή με τοπικούς παράγοντες, νέους που μένουν στο χωριό, αλλά και επιχειρηματίες με ενεργό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και υποστήριξη δραστηριοτήτων που αφορούν τους νέους. Παράλληλα εξερευνήσαμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, και μας δόθηκε η ευκαιρία για αναρρίχηση, yoga, κολύμπι, και να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας σε ασκήσεις ισορροπίας και ευλυγισίας μαζί με τα παιδιά και τους νέους του Μύρτου!

Παράλληλα με τις δραστηριότητες  ομάδες εργασίας των δύο οργανισμών εξερεύνησαν τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τη συνέχιση του πρότζεκτ στο μέλλον, αλλά και στην ενδυνάμωση παρόμοιων πρωτοβουλιών από τοπικούς φορείς, ενώ άλλες ασχολήθηκαν με οργανωτικά θέματα της επερχόμενης ανταλλαγής νέων, καθώς και την απόδοση του Ερωτόκριτου στην σύγχρονη εποχή για τις ανάγκες του τελικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος τον Οκτώβρη.

Η συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων και από τους δύο οργανισμούς ήταν εξαιρετική. Μέσα από ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, και καλών πρακτικών, είμαστε σίγουροι ότι η επερχόμενη ανταλλαγή νέων τον Οκτώβρη στο Μύρτος θα διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία και θα αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και μελλοντικών επαγγελματικών συνεργασιών μεταξύ των οργανισμών μας.