Απολογισμός του έργου Plan, Prepare, Do It! της Συμμετέχω!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή νέων με τίτλο δράση “Plan, Prepare, Do it!”, που διοργανώθηκε στη Λάρισα στις 6 με 15 Μαΐου 2019 από τον οργανισμό ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ (Ι PARTICIPATE). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Βουλγαρία. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ Νεολαία, Βασική Δράση 1 της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής οι νέοι συμμετέχοντας πληροφορήθηκαν για το φαινόμενο της ανεργίας στις χώρες της Ευρώπης και αναζήτησαν τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του. Μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδικής εργασίας, προσαρμοστικότητας και επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντας έμαθαν με την υποστήριξη του σύμβουλου νέων κ. Κώστα Σιμιτόπουλου, πώς να συντάσσουν το δικό τους βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους προσωπικούς τους στόχους. Ακόμα οι νέοι επισκέφθηκαν τον πολυχώρο – ΚΟΙΝΣΕΠ “Wisedog” στη Λάρισα, όπου συζήτησαν με τον κ. Γιώργο Δημητρίου, ιδρυτικό μέλος για την πρωτοβουλία ανάπτυξης της ιδέας τους και την επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Οι συμμετέχοντας, συναντήθηκαν με τον κ. Γιάννη Γιαλαμά, Ops Manager στην εταιρία SB Technologies και συζήτησαν για καινοτόμες ιδέες και λύσεις, καθώς και για την ίδρυση νεανικών επιχειρήσεων. Τέλος οι νέοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις, τους στόχους και τις αξίες του προγράμματος Erasmus+ και έλαβαν το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Youthpass.  

Σχετικές ανακοινώσεις για το έργο υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου (https://planpreparedoitproject.wordpress.com/) στην ιστοσελίδα του οργανισμού (https://iparticipate.gr/) και στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.facebook.com/iparticipatengo

https://www.instagram.com/i_participate/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Σιαπαρδάνη Μυρτώ στο iparticipate2018@gmail.com